•  

 • Sport en spel voor kinderen

  Een wervelend sportevenement voor basisschoolkinderen uit Leiden

  broken image

  Een extra beweegmoment voor alle kinderen

  Deze dag is bedoeld als een vrolijke en gezellige sportdag voor alle kinderen in het basisonderwijs in de gemeente Leiden. Samen spelen, samen sporten en samen verbinden, jong en oud, klein en groot in beweging.


  Logisch, want de doelstelling van de Koningsspelen Leiden is het creëren van een extra beweegmoment voor alle basisschoolkinderen.

  De Koningsspelen 2021 en 2022

  In 2020 en 2021 was alles natuurlijk anders door de corona, maar toch zijn we er in geslaagd met de kinderen en leerkrachten een mooie, actieve dag van te maken. De 'Aftermovie Koningsspelen 2021' laat dit alles zien.

   

  In 2022 hadden we na 2 jaar weer 'gewone' Koningsspelen.
  En nu maar hopen, dat we eveneens in 2023 weer volop kunnen sporten, spelen en genieten van gezond en gezellig bewegen!

   

 • Wat gaan we doen in 2023?

  Ondertussen zijn we al lang en breed in de weer om ons te concentreren op de spelen van 2023. De inschrijving is begonnen, de eerste discussies barsten los en er wordt weer veel vergaderd.


  In 2022 hebben we geëxperimenteerd met het organiseren van zogenaamde clinics voor de groepen 8. Hier en daar ging dat niet helemaal goed, maar zowel door scholen als bij ons is men enthousiast om hiermee door te gaan.

  Nieuw is de samenwerking met sportverenigingen/sportaanbieders

  De groepen 8 krijgen in de ochtend twee clinics bij twee verschillende sportverenigingen aangeboden. De sportverenigingen zitten zo dicht mogelijk in de buurt van de school.


  Het is van belang om aan de kinderen van groep 8 aan te geven, dat zij op die dag met fiets naar school komen om daar vandaan onder begeleiding van een ouder of leerkracht naar de sportclinic fietsen.

   

 • Van voorbereiding tot uitvoering

  broken image

  De uitvoering van zo'n clinic blijft natuurlijk een feest voor de kinderen

  Het Kindercircus Circus Miloco is een van de favoriete clinic-onderdelen. Ongelofelijk om te zien en ervaren hoe snel kinderen tal van en showonderdelen in korte tijd kunnen aanleren.

  broken image

  Een van de onderwerpen die deel uit maken van de voorbereidingen

  Ja, ook moeten er bij de voorbereidingen van zo'n sportevent ongeveer 8000 T-shirts uitgezocht worden op school, op kleur en op maat van de kinderen. Daar kan je wel wat hulp bij gebruiken!

  broken image

  Een Koningsontbijt hoort eigenlijk vooraf te gaan aan de sportieve uitdagingen tijdens de Koningsspelen

  In het jaar, waarop onze koning en koningin de Koningsspelen in Leiden bezochten, starten we de dag gezamenlijk met een heus koningsontbijt. De jaren daarna kunnen de scholen er zelf voor kiezen om op hun school met alle groepen of een deel een koningsontbijt te gebruiken. Het doel hiervan is/was om de dag gezond te starten met een gezond ontbijt. Dat laatste is tegenwoordig niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom laten we kinderen op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten.

  Immers, een goed ontbijt geeft een kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen!