•  

 • Samen maken we de Koningsspelen

  Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

  broken image

  Waarom?

  De eerste editie van de Koningsspelen vonden in heel Nederland plaats op vrijdag 26 april 2013. Initiatiefnemers hiervoor waren o.a. Koning Willem Alexander, de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation.


  De doelstelling van dit initiatief was om een extra beweegmoment te creëren voor alle schoolgaande kinderen in het basisonderwijs.

  De Koningsspelen staan voor een feestelijke, vrolijke en sportieve dag en wordt veelal voorafgegaan door een gezond maar vooral feestelijk schoolontbijt.

  broken image

  Wat?

  Deze dag is bedoeld als een vrolijke en gezellige sportdag voor alle kinderen in het basisonderwijs in de gemeente Leiden. Samen spelen, samen sporten en samen verbinden, jong en oud, klein en groot in beweging.

   

  Door het bundelen van krachten binnen het onderwijs in Leiden ontstaat een community Leiden, waarin het basisonderwijs (= deelnemer), het voortgezet onderwijs, het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het universitair onderwijs (= begeleiding) met elkaar verbonden worden.

  De drempel voor deelname aan de Koningsspelen Leiden moet zo laag mogelijk zijn, zodat we samen voor alle Leidse basisschoolkinderen een leuke sportdag kunnen organiseren!

  broken image

  Hoe?

  Ondersteuning door onze sponsors, partners en ambassadeurs maakt het mogelijk uitvoering te geven aan de Koningsspelen Leiden. Door deze intensieve samenwerking kan er jaarlijks zo'n geweldige uitvoering van deze Koningsspelen ontstaan.

   

  Ook zullen we meer en meer ouders en leerkrachten gaan betrekken bij de uitvoering, aangezien de begeleiding op de schoolpleinen en op de velden veel inspanning kost. Ter ondersteuning maken we jaar lijkt per school, per leeftijdsgroep een draaiboek waarin voor iedereen alle belangrijke informatie is beschreven.

 • Samen maken we de Koningsspelen

  Globale beschrijving uitvoering Koningsspelen Leiden

   

  broken image

  Projectplan Koningsspelen Leiden

  De Koningsspelen Leiden bestaan uit sportieve spelletjes (net zoals tijdens een gewone sportdag), waarin de elementen “verrassen – verbinden – verleiden” centraal staan. Door veel te bewegen ontwikkelt je lichaam zich beter; zie je er goed uit; krijg je energie; voel je je fit en gezond; kan je gemakkelijker met stress omgaan; kan je beter slapen.............en bewegen is leuk!

   

  De doelgroep voor de Koningsspelen Leiden zijn de kinderen van alle basisscholen van de gemeente Leiden.

   

  De groepen 1 en 2 (onderbouw) zullen de sportieve spelletjes op de basisschool zelf doen (speelpleinen) en de groepen 3 t/m 7 op de sportvelden.

   

  Voor de groepen 8 hebben we een programma samengesteld, waarbij iedere groep op een ochtend twee sportclinics bezoekt.

   

  Hoe ziet globaal de invulling van het programma eruit?
  Het vervoer van de kinderen van en naar school en of de sportvelden valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders en/of school zelf.


  De sportactiviteiten zijn bedacht door de werkgroep programma, materiaal en accommodatie. Deze sportactiviteiten worden in een format (=kader) aangeboden om op alle basisscholen en/of sportvelden ongeveer hetzelfde programma te kunnen aanbieden.

   

  Ieder jaar wordt het programma van het lopende jaar beschreven in een zogenaamd projectplan, waarin tal van wetenswaardigheden zijn opgenomen. Om een indruk te krijgen van de van zo'n projectplan is in deze presentatie een projectplan van enkele jaren geleden opgenomen.