•  

 •  

  ]

  broken image
 • De Stichting Koningsspelen Leiden is op dit moment druk in de weer met de voorbereiding voor de Koningsspelen 2023 en de definitieve datum is nu vastgesteld op: vrijdag 21 april 2023!

   

  De inschrijving is ondertussen gesloten en we weten welke scholen dit jaar mee gaan doen. Er zijn 26 deelnemende scholen dit jaar!

   

  Het was wel even onzeker op welke datum de Koningsspelen dit jaar zouden kunnen plaatsvinden, maar na enkele maanden van onzekerheid en heel, heel veel overleg met diverse partijen is er toch voor gekozen de Koningsspelen in Leiden te vieren op vrijdag 21 april 2023.

   

  Het Suikerfeest, de CITO-toets en andere toetsen, de aansluitende voorjaarsvakantie, de landelijke keuzes, allemaal zaken waarmee we moesten rekening houden, maar uiteindelijk viel de keuze toch op vrijdag 21 april, aangezien we ook op andere dagen niet zouden kunnen beschikken over voldoende begeleiding uit het VO en MBO. Hiervoor onze excuses!

   

  Het is erg jammer, dat hierdoor de deelname voor een aantal scholen moeilijk of onmogelijk is.

   

  Ook betreuren wij de late berichtgeving. Hopelijk doet de landelijke organisatie er, mochten omstandigheden in de toekomst dit nodig maken, er minder lang over om een besluit te nemen.

  broken image

  Voor het tweede jaar op rij organiseert de Stichting Koningsspelen Leiden clinics voor de groepen 8 van de basisscholen.

  Na het succes in 2022 gaan we hier ook dit jaar veel kinderen mee verrassen!

   

  De groepen 8 krijgen in de ochtend twee clinics bij twee verschillende sportverenigingen aangeboden. De sportverenigingen zitten zo dicht mogelijk in de buurt van de school.

   

  We zijn natuurlijk trots op deze samenwerking met verenigingen en andere sportaanbieders en hopen dat hierdoor het actief bewegen van jonge kinderen nog meer gestimuleerd wordt.

  Mogelijk dat ze door zo'n spontane kennismaking met een sport zo enthousiast worden om zich aan te melden bij een vereniging die hun aanspreekt.

   

  Hierboven tref je een overzicht van bijna alle deelnemende verenigingen aan.

  broken image

  Jaarlijks moet al het opgeslagen spelmateriaal gecontroleerd worden!

   

  Vandaag, 17 januari 2023, zijn de spelkisten voor de groepen 3, 4 en 5 gecontroleerd en klaar gemaakt voor de Koningsspelen op vrijdag 21 april aanstaande.

  We praten dan over wel 150 spelkisten die per groep spelmateriaal bevatten overeenkomstig met de spelopdrachten in de betreffende draaiboeken.

  broken image
 •